Kreatív ügynökség (MITO)


Egy bérlőképviselettel foglalkozó cég keresett meg azzal a céllal, hogy ügyfele költözésében segítsek az építészeti vonatkozású feladatokban. Első lépésként az igényeket kellett felmérni, és egy ideal space plant készíteni, mely alaprajz és négyzetméter igény alapján megkeresték az új bérleményt. Ezt követte az alaprajzi kialakítás igazítása a konkrét helyszínhez. Mindeközben elkészült a berendezési terv, melyben már a régi átköltöző, és az új bútorok is jelölve vannak. Az irodaházzal, a bérlőképviselettel, és az új bérlővel együtt határoztuk meg a burkolatokat, a világítást, falakat, falszíneket, felületi minőségeket.

A bontás kizárólag gipszkartonokra szorítkozott (álmennyezetek, válaszfalak), az eredeti falakra és meglévő belső nyílászárókra a tervezés során adottságként tekintettünk.

Az alap irodatereket a 130 éve álló épület szerkezetei biztosítják. Amit a kialakítás során a funkció és forma érdekében hozzáadtunk, azok mobíliaként lettek kialakítva (cserélhető, elmozdítható, átrendezhető). Így az eredeti terek érvényesülése nem sérül.

A MITO csapata nagy lelkesedéssel „lakta be” az irodát, már a tervezési fázisban, a cég kreatív lelkes tagjai a hangsúlyos végfalakat „ütős” grafikákkal látták el.

 

tervezők: Zatykó Kriszta, Kovács Balázs (MITO), MITO grafikusai, REscon

2018.