Prímás Pince Étterem Esztergom


 

A nagyvonalú kilenc osztatú 100+80 férőhelyes teret érdekes léptékváltásokkal játszó megoldások teszik izgalmassá. A fogyasztótér fölé befüggesztett, üveggyöngy sorokkal díszített hatalmas lámpatestek felfelé irányított fényeitől, a hatás olyan, mintha a boltozatok, mint lámpaburák, fednék a teret. A galériára vezető lépcső és lift a ruhatár mellett kapott helyet, ez a tér az étterem fogadótere, előcsarnoka, így kialakítása is kényelmes. A lépcsőn felérve újabb fogyasztóteret találunk, a lenti térhez hasonló hangulattal.  Az eredetileg is meglévő galéria belső tengely feletti szakaszán a boltív kibontásával letekintés nyílik a Barkóczy alagútra.

Az épület Európai Uniós Pályázati Támogatás segítségével valósult meg.

Részletesebb leírás a következő linken:

http://epiteszforum.hu/in-vino-veritas-primas-pince-borkulturalis-kozpont

2007-2010

Tervezők:
Építészet: Kima Studió
Belsőépítészet: Kamarás Bálint,
Zatykó Kriszta