Családiház bővítés Budapest, XXII. Obulus utca


Az épületet két gyerekszobával kellett bővíteni a felső szinten, a meglévő rész áttervezése nélkül úgy, hogy építkezés alatt a család bent lakhasson. A bővítés a terasz fölé egy lábakon álló dobozba került. A dobozba az emeleti elosztótérból egy rövid nyaktagon keresztül lehet bejutni. A déli tájolású szoba loggiája az árnyékolást is megoldja. A doboz alatt egy esőben és tűző napon is használható „nyári nappali” alakult ki a palló teraszon. A két épület közötti résbe kiemelhető üveglapok kerültek, hogy a tér esővédett legyen. A terasz mellé, a doboz alá egy lépcsőkkel kombinált vízfelület került.  Ez a beton tárgy köti- és szervezi össze az épített részt a lejtős tereppel, a kerttel.

Az épületről publikáció jelent meg az ÁTRIUM 2006/1 lapszámban.

2005.

Tervező:
Zatykó Kriszta